top of page
IMG_2915.JPG

OVER MIJ

Mijn naam is Mariska Tijhof, ik woon samen met mijn partner in het Drentse Klazienaveen en samen hebben wij 2 zonen. Ik ben orthomoleculair therapeut en kindervoedingscoach, hiernaast ben ik operatie-assistente in een klein ziekenhuis. Naast dit werk heb ik altijd een enorme passie gehad voor gezond eten Ik ben gefascineerd door alles wat voeding met ons lijf kan doen. 

“Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding“

Hippocrates zei het 2300 jaar geleden al en deze uitspraak inspireert mij dagelijks tot het maken van gezonde keuzes voor mijn lijf. Ik heb reumatoïde artritis maar probeer zonder medicatie door het leven te gaan. Dit door gezonde keuzes te maken in voeding en te luisteren naar mijn lijf. 

Toen mijn oudste zoon geboren werd veranderde ons leven 180 graden. Zelf eten?? Ehm, wanneer en hoe en in vredesnaam wat? Meal preppen? Ik was al blij wanneer iedereen schone kleren aan had.. De klad kwam weer in mijn voedingspatroon en mijn reuma speelde weer op.

Maar dit was niet het enige, extreme vermoeidheid, stemmingswisselingen, acne, suikerdips met flauwvallen tot gevolg, hoofdpijn en een opgeblazen buik alsof ik weer zwanger was. Ik zat niet goed in mijn vel.. 

Dit was weer een eye-opener, ik wist toch wel beter dan dat? Veel boeken gelezen en zelf onderzoek gedaan. Ook verschrikkelijk veel geleerd maar ook onzeker geworden. 

Dit alles heeft mij doen besluiten om mijn kennis te gaan verdiepen en meer mensen te helpen. Ik ben eerst de opleiding tot orthomoleculair kindervoedingscoach aan de Better Health Academy gaan volgen. Een no nonsense opleiding specifiek gericht op het kleine kinderlijfje. Een combinatie van de orthomoleculaire voedingsleer en de psychologische aspecten van orthopedagogie. Want hier begint het allemaal! Na het afronden van deze fantastische opleiding voelde het nog niet 'klaar' voor mij.

Daarom ben ik de opleiding gaan volgen tot orthomoleculair therapeut aan de SOHF. Een werkelijk goede opleiding om alles te leren over het menselijk lichaam. Geen symptoombestrijding maar op zoek naar de oorzaak van de klachten. Hierna ben ik de verdieping gaan volgen voor de EMB bloedtesten. Zo kom je nog sneller en effectiever bij de bron van de klachten en behandel je wat prioriteit heeft in het lichaam. Op de pagina over EMB kun je meer lezen over de test.

In mijn omgeving zag en zie ik genoeg indicaties waar eerst naar medicatie wordt gegrepen en zelden de oorzaak wordt weggenomen. Dit vind ik erg jammer, het is symptoombestrijding en je lost de oorzaak niet op.

Het lichaam heeft enorm veel zelfhelend vermogen. We moeten het alleen wel de juiste ”ingrediënten” geven om dit te kunnen doen.

Mijn aanpak ik uniek, door mijn medische achtergrond wil ik alleen behandelen op basis van wetenschappelijk bewezen methoden. Ik zoek alles tot de bodem uit en dit vertaald zich terug in mijn aanpak. Ik geef concrete adviezen gebaseerd op feiten, niet op meningen. 

Ik help jou graag!  Dus twijfel niet langer en neem vandaag nog contact met me op. In een kennismakingsgesprek kan ik je alles vertellen over mijn werkwijze en wat dit voor jou gaat betekenen.

bottom of page