top of page

Wist jij dat je met voeding en 
leefstijl reuma kunt
verminderen?

Heb jij net de diagnose reuma gekregen?

Dan komt er superveel op je af... Je vraagt je misschien af wat de lange termijn gevolgen zijn, wat je kunt verwachten qua klachten, ga je beperkingen krijgen, wat moet je allemaal regelen etc..

En wellicht wil je ook weten wat de beste remedie is en of er meer een andere weg is naast de reguliere medicatie. Je wilt weten of er winst te behalen valt qua voedingspatroon en leefstijl.

Ooit vroeg ik mezelf ook al deze dingen af.

Op mijn negende kreeg ik de diagnose juveniele reumatoïde artritis. Mijn hemel, wat ben ik vaak in het UMCG geweest met mijn ouders. Naar de jeugdreumatoloog, naar de oogarts want er kwam ook een chronische ontstekingen van het regenboogvlies van mijn ogen naar boven.

Wat volgt is een hele mallemolen aan onderzoeken, puncties, spuiten, medicatie en vooral heel veel pijn en zwelling.

Jaren lang hebben we (ik en mijn ouders) zo aangemodderd. 

Want, dit is het.. Er bestaat helaas geen echte genezing van een auto-immuunziekte. Corticosteroïden, nsaids, immuunsuppressie, celdelingsremmers en nog vele meer worden ingezet om de klachten te onderdrukken. Ondertussen moet je bij sommige medicatie andere medicatie bij slikken om de bijwerkingen te compenseren..

Er wordt niet gekeken naar de oorzaak waarom de auto-immuunziekte ontstaat. 

Ik heb van alles geprobeerd, homeopathie, handoplegging, suikervrij leven, meer bewegen, minder bewegen etc. 

Geen oplossing. Erg onbevredigend. Ik heb vele boeken gelezen en veel onderzoeken nageplozen. Ondertussen bleven de kachten en zat ik regelmatig bij de reumatoloog om vocht uit mijn knieën te laten zuigen zodat ik weer normaal kon lopen.

Totdat ik bij de orthomoleculaire therapie uit kwam.

Na jaren zoeken heb ik eindelijk gevonden wat ik zocht. Al jarenlang klachtenvrij nu en sinds een jaar helemaal zonder medicatie.

Misschien heb jij ook al wel het hele scala aan medicatie geprobeerd, en wellicht helpt het voor een gedeelte, een klein beetje of misschien ook wel lang niet genoeg. 

Weet dan dat er qua voeding, beweging en suppletie zo enorm veel mogelijk is om jou van die vervelende klachten af te helpen.

Wil jij dit ook?

Neem dan de eerste stap door mijn ebook te downloaden. 

bottom of page