top of page

Paw Patrol Rocky-Soep


Deze soep noemen we thuis Rocky-soep, als in Paw-Patrol.


Als kinderen sommige groentes wat minder lekker vinden, of het niet eens willen proberen helpt het soms om het leuker te maken dan het is. Bijvoorbeeld door het een leuke naam te geven. Of een wedstrijdje te doen aan tafel, wie het snelst een hap kan nemen bijvoorbeeld.

Al is dat met deze soep eigenlijk niet nodig. Het is een heerlijke soep die de kinderen ook echt heerlijk op smikkelen!


En hierbij krijgen ze (en jij!) dan heel veel essentiële vitamines en mineralen binnen.

De prei werkt enorm positief voor de darmflora (door alle vezels!) en werkt krachtig tegen bacteriën, schimmels en virussen.

Bleekselderij bevat een scala aan mineralen en heel veel vitamine K, welke belangrijk is voor tanden, botten en kraakbeen. Ook helpt vitamine K bij aanmaak van eiwitten en onderhoud van de bloedvaten.. reden genoeg om vaker bleekselderij te eten. En deze soep is een makkelijke manier om dit te doen.

De venkel geeft een heerlijke subtiele anijssmaak en werkt kalmerend op de spijsvertering. Venkel bevat net zoals de bleekselderij bijzonder veel kalium, dat kan gunstig op de bloeddruk werken.


Ps. Dit recept is afkomstig uit mijn e-book. Wil je meer van dit soort recepten met kidsproof alternatieven plus een heel veel achtergrond informatie? Bestel hem dan snel!


De soep staat binnen een half uur op tafel.


Ingrediënten

Voor 4 personen

– 3 tenen knoflook

– 1 ui, fijngesneden

– 350 gram prei, fijngesneden

– 1 venkelknol, fijngesneden

– 1 struik bleekselderij, fijngesneden

– 1,2 liter kippenbouillon

– 4 eetlepels grof gehakte platte peterselie


Bereiding

Verwarm een beetje olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook glazig. Voeg vervolgens de prei toe en laat deze even meebakken. Doe hierna de venkel erbij. Voeg de bleekselderij toe en kippenbouillon toe en breng het aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep met de deksel schuin op de pan 20 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met de peterselie in de blender tot voor jou de juiste textuur.

32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Gezond eten: een investering in jezelf en je toekomst

Veel jonge vrouwen hebben de overtuiging dat gezond eten meer tijd kost. Hoewel dit waar kan zijn, is het belangrijk om te realiseren dat je lichaam alleen optimaal kan functioneren als je het geeft w

bottom of page