top of page

Ik ben twee en zeg nee..


Nee, niet lekker!! Geen honger in de buik. Lust ik niet! NEE!!! Phoe, op dit moment valt het even niet mee met onze twee-jarige. Ik denk dat er best wat ouders zijn dit dit een hele lastige "fase" vinden.


Het is een een soort machtsstrijd die je kleintje altijd wint. Mijn belangrijkste boodschap is ook eigenlijk de eenvoudigste; ga de strijd gewoon niet aan... Leg er geen druk op want daar wordt het meestal niet gezelliger van. Blijf het eten aanbieden, ga niet anders koken dan dat je voor de rest van het gezin doet.

Wat wel het proberen waard is om voedingsmiddelen op een andere manier klaar te maken. Vindt je kleintje zoete aardappelpuree niet lekker, probeer het dan eens in de vorm van frietjes. Of verwerk het in een soep.

Doe eens gek en (ver)stop een biet in een ontbijt smoothie-bowl. Of zelfs als ijsje. Soepen zijn ook zo'n handige verstoppen voor groenten.


Betrek ze ook bij het bereiden van eten, als ze net twee zijn is dat wat lastiger, maar wanneer ze iets ouder zijn is dit heel goed mogelijk met kleine dingen. Laat ze bijvoorbeeld aan een knop draaien of ook iets snijden met een speciaal kindermes (kidikutter)
Wanneer je kindje tussendoor al wat groente binnenkrijgt, went het in de eerste plaats meer aan de smaak en het is natuurlijk ook gewoon megahandig, want dat heeft ie zonder dat ze het door hebben, ook al wat groente binnen. Dat haalt de druk er bij het avondeten vanaf en blijft het gezellig aan tafel.


Ooit gaan ze echt meer eten. Dan kun je ze wel overtuigen met een spelletje of zelfs een klein beetje chantage. Want ja, dat helpt soms ook best wel. Maar helaas op tweejarige leeftijd even niet. Want dan willen ze gewoon lekker nee zeggen.


Vindt je het zo nog lastig om er wat groente in te krijgen? Dan zijn er ook groentesapjes te koop (of als je veel tijd hebt kun je ze zelf ook maken) Neem er dan één met een zachte smaak en een leuk kleurtje. Bijvoorbeeld met wortel of bietjes. Let op, met groentesapje bedoel ik geen fruitsapje! Let erop dat het meerendeel groente is.


Twijfel je dan nog of je kleine spruit wel genoeg vitamientjes binnenkrijgt? Dan kun je een goede multivitamine bij geven. Dan krijgen ze alles binnen wat ze nodig hebben.


Met de code Mariska10 krijg je nu bij Vitakruid 10% korting op je gehele bestelling!


43 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Gezond eten: een investering in jezelf en je toekomst

Veel jonge vrouwen hebben de overtuiging dat gezond eten meer tijd kost. Hoewel dit waar kan zijn, is het belangrijk om te realiseren dat je lichaam alleen optimaal kan functioneren als je het geeft w

Comments


bottom of page