top of page

Feest pasta

Ingrediënten 1 portie


Voor de pasta:

500 gram courgette

1 grote winterwortel

Scheut olijfolie

Peper en zout

150 gram kipblokjes

(je kunt ook voor de helft echte pasta nemen en de andere helft groente pasta)


Voor de peterseliepesto:

25 gram verse peterselie

10 gram verse muntblaadjes

2 tenen knoflook

50 gram gemalen zonnebloempitten

2 eetlepels mayonaise

1 eetlepel citroensap

2 eetlepels olijfolie

Peper en zout


Bereiding:

Bak de kipblokjes gaar en bruin in wat kokosolie in een wokpan. Was de courgette en schil de winterwortel. Maak er linten van met een mandoline of spiralizer, of anders met een dunschiller. Roerbak ze heel even op laag vuur samen met de kipblokes en bestrooi het met een beetje peper en zout. Doe de ingrediënten voor de pesto in een keukenmachine en pureer tot een smeuïge massa. Je kunt eindeloos variëren met de ingrediënten voor de pasta. Bestrooi met wat edelgistvlokken of geraspte kaas. 

3E36E784-9842-4C08-B8FA-FE66E23CD1AE.jpeg
bottom of page