Feest pasta
Ingrediënten 1 portie
Voor de pasta:
500 gram courgette
1 grote winterwortel
Scheut olijfolie
Peper en zout
150 gram kipblokjes
(je kunt ook voor de helft echte pasta nemen en de andere helft groente pasta)
Voor de peterseliepesto:
25 gram verse peterselie
10 gram verse muntblaadjes
2 tenen knoflook
50 gram gemalen zonnebloempitten
2 eetlepels mayonaise
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels olijfolie
Peper en zout
Bereiding:
Bak de kipblokjes gaar en bruin in wat kokosolie in een wokpan. Was de courgette en schil de winterwortel. Maak er linten van met een mandoline of spiralizer, of anders met een dunschiller. Roerbak ze heel even op laag vuur samen met de kipblokes en bestrooi het met een beetje peper en zout. Doe de ingrediënten voor de pesto in een keukenmachine en pureer tot een smeuïge massa. Je kunt eindeloos variëren met de ingrediënten voor de pasta. Bestrooi met wat edelgistvlokken of geraspte kaas.
