Champignon terrine
Ingrediënten:
2 uien
2 tenen knoflook
250 gram kastanjechampignons
5 eetlepels olijfolie
2 volle eetlepels Italiaanse kruiden
150 gram fijngehakte gemengde noten
100 gram wortel, geraspt
100 gram pastinaak, geraspt
150 geraspte kaas
6 zongedroogde tomaten, fijngesneden
50 gram boekweitmeel
Peper en zout
2 geklutste eieren
Bereiding:
Schil en snipper de uien en knoflook. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren. Fruit dit alles in een koekenpan met wat olijfolie. Doe het in een kom en meng dit met de andere ingrediënten, behalve het ei. Proef het en breng eventueel beter op smaak. Als het naar je smaak is, voeg dan de eieren toe en meng goed. Stort alles in een bakblik met een bakpapier erin. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel en zet 45 minuten in een voorverwarmde oven op 150 graden. Laat het goed afkoelen voordat je het gaat snijden. Combineer het met sla of andere rauwkost of avocado.
